Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

UvA bezetting: van P.C. Hoofthuis naar Post-Colonial House

Nederland

Kritische studenten bezetten universiteitsgebouw in Amsterdam

Locatie

Studenten bezetten UvA gebouw en eisen democratisering, dekolonisering en een einde aan de bezuinigingen

€ 250

amsterdam - anti-kapitalisme - bezetting - demonstratie - jongeren

doneer nu

Meer democratie aan de universiteit, een écht diversiteitsbeleid, en een einde aan de extreme bezuinigingen in het onderwijs. Dat eisen de kritische studenten van de “Autonome Universiteit”, een actiegroep die het P.C. Hoofthuis bezette.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

De actie was onderdeel van de “Wo-in-actie-week”, een week waarin verschillende protestacties door het hele land plaatsvonden, door studenten en docenten. Van Groningen tot Leiden zijn er protestgroepen opgestaan om te laten horen dat het bezuinigen in het onderwijs echt niet langer kan.

In Amsterdam strijden studenten niet alleen voor meer geld vanuit het Ministerie, maar eisen zij ook van het UvA bestuur dat de universiteit gedemocratiseerd en gedekoloniseerd wordt. Met deze doelen bezette De Autonome Universiteit het P.C. Hoofthuis en doopte het om tot “Post-Colonial House.” Tegelijkertijd liep er een Mars voor Onderwijs door het centrum van de stad.

Het Actiefonds heeft de actiegroep financieel gesteund. Geloof jij ook in vrij en emancipatoir onderwijs? Word dan donateur, en steun directe actiegroepen zoals de Autonome Universiteit!