Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Naar Utrecht voor Internationale Vrouwendag

Nederland

Internationale Vrouwendag in Utrecht

Locatie

Baudet wil af van abortus en stelt dat de vrouw weer achter het aanrecht moet. Des te meer reden waarom Internationale Vrouwendag nu belangrijker is dan ooit: laat je stem horen en kom naar de mars in Utrecht!

feminisme - vrouwenrechten

doneer nu

In Nederland wordt dit jaar opnieuw op een levendige en strijdbare manier Internationale Vrouwendag gevierd. Het Actiefonds steunde een mars die in Utrecht werd gehouden.

 

Actie

Internationale Vrouwendag leeft!

Het Actiefonds steunt een mars in het teken van Internationale Vrouwendag: een tijdelijke actiegroep is in het leven geroepen om de feministische beweging weer nieuw, en vooral strijdbaar leven in te blazen. Op zaterdag zal een groep activisten door de binnenstad trekken met banners en leuzen om zo de aandacht te vragen van het winkelend publiek.

Feminisme nodig in Nederland?

De groep wil opnieuw het feminisme in Nederland aanwakkeren, omdat sommige reeds verworven rechten als abortus weer ter discussie worden gesteld. Daarnaast blijft de financiële ongelijkheid tussen mannen en vrouwen groeien en wordt een derde van de vrouwen slachtoffer van seksueel geweld. Dat Thierry Baudet stelt dat ‘vrouwen weer achter het aanrecht moeten’ hoeft natuurlijk niemand te accepteren.

Door Internationale Vrouwendag nieuw leven in te blazen hopen zij de feministische beweging te radicaliseren en mensen wakker te schudden. Zodat er meer (kleine) actiegroepen zich in gaan zetten voor vrouwenrechten. Van tevoren zullen er twee workshops zijn voor het maken van spandoeken en het creëren van sociale media aandacht.

Foto: Cee Burgundy