Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Grote demonstratie tegen nalatige overheid

Republiek Congo

In de Republiek Congo heeft een watervloed duizenden huizen verwoest

Locatie

Demonstratie tegen nalatige overheid: duizenden mensen gaan de straat op in Republiek Congo

€ 1250

demonstratie - mensenrechten - mobilisatie - radiostation - republiek congo

doneer nu

Duizenden mensen zijn dakloos, maar de overheid doet niets. Een uitzicht op een terugkeer is er niet. Een activistisch radiostation organiseert daarom een enorme demonstratie om de overheid onder druk te zetten. Er moet actie worden ondernomen!

Actie

In Kagando (Republiek Congo) regende het de hele maand mei. Geen wisselvallig weer met af en toe een bui, maar een aanhoudende stortregen. Een enorme watervloed heeft inmiddels al 1700 huizen verwoest en meer dan 5000 mensen hebben geen huis om naar terug te keren.

Inwoners die hun huis zijn kwijtgeraakt zijn noodgedwongen opgevangen in klaslokalen zonder enig uitzicht op een oplossing. Helaas zijn deze watervloeden ten gevolge van zware regen een terugkerend fenomeen in de Republiek Congo. De lokale autoriteiten schieten tekort en er is geen hulp van buitenaf. De groep Ondese-FM, een activistisch radiostation, heeft al een brief geschreven naar de lokale overheid – maar ontving geen respons.

Vanwege de precaire situatie organiseert de groep nu een grote publieke demonstratie. Ze verwachten duizenden mensen te mobiliseren. Ze willen een duidelijk signaal afgeven aan de lokale autoriteiten. Er moet actie worden ondernomen en een oplossing komen, uiteindelijk in de vorm van het bouwen van nieuwe huizen. Het Actiefonds steunt de groep met onder andere promotiemateriaal en spandoeken.