Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Fuck uitbuitende horeca-ondernemers!

Nederland

Horeca United against Lodewijk K

Locatie

Horeca United onderneemt actie tegen Lodewijk K., een uitbuitende horeca-eigenaar in Amsterdam.

amsterdam - horeca - worker's rights

doneer nu

Horeca United onderneemt actie tegen Lodewijk K., een uitbuitende horeca-eigenaar in Amsterdam.

Actie

Lodewijk K. mag dan meerdere horecazaken in Amsterdam bezitten, zijn rijkdom weerhoudt hem er niet van om twee van zijn werknemers niet uit te betalen. Horeca United staat niet toe dat hij hiermee wegkomt. Ze hebben meerdere acties georganiseerd om hem onder druk te zetten te betalen.

Voorlopig lijken de acties te werken. In eerste instantie wilde hij niet eens over de zaak praten, maar na twee acties waarbij klanten op de hoogte werden gebracht van Lodewijks handelspraktijken, stemde de uitbuitende werkgever toe om om de tafel te gaan zitten en te onderhandelen. Hij heeft voortdurend geprobeerd aanbiedingen van Horeca United te ondermijnen en heeft beledigend lage bedragen geboden om zijn twee ex-werknemers te compenseren. Uiteindelijk heeft hij toegegeven aan één van de twee looneisen.

Dit is duidelijk niet genoeg: de twee werknemers zullen met minder geen genoegen nemen. Daarom hebben zij hun ultimatum gesteld: betalen, of wij nemen actie. Voorlopig betekent dat acties, gesteund door Het Actiefonds. Want iedere baas moet zijn werknemers degelijk uitbetalen!