Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Stop extreme luchtvervuiling in Servië!

Servië

Geen afvalverbranding in Belgrado

Locatie

In Belgrado voert Pravo Na Grad actie tegen een nieuwe afvalverbrandingsoven. De actiegroep heeft verschillende demonstraties uitgevoerd om aandacht te vragen van de autoriteiten. Drie guerrilla-acties twee grote kunstprojecten in het centrum en demonstratie om een wijder publiek te betrekken.

creatief protest - mensenrechten - natuurbescherming

doneer nu

 In Belgrado voert Pravo Na Grad actie tegen een nieuwe afvalverbrandingsoven. De verbrandingsoven zou een ramp betekenen voor de luchtkwaliteit en de opkomst van recycling en afvalscheiding tegen werken. De actiegroep organiseert drie guerrilla-acties en twee grote kunstprojecten in het centrum.

Actie

Verbrandingsoven in Belgrado

In Belgrado voert Pravo Na Grad actie tegen een nieuwe afvalverbrandingsoven. De actiegroep heeft verschillende demonstraties uitgevoerd om aandacht te vragen van de autoriteiten. Drie guerrilla-acties en twee grote kunstprojecten in het centrum en demonstratie om een wijder publiek te betrekken.

Duurzaamheid

Het probleem van een verbrandingsoven is, dat hoe meer afval je er in gooit, hoe meer je er aan kunt verdienen. In Belgrado doet men nauwelijks aan afvalscheiding. Met de komst van de afvalverbrandingsoven zal de overheid er nog maar weinig aan doen om duurzame afvalscheiding of recycling te stimuleren. Daarnaast is er veel onduidelijkheid over de gezondheidseffecten van een verbrandingsoven dichtbij een dichtbevolkt gebied, maar dat het de luchtkwaliteit niet ten goede zal komen is een ding dat zeker is.

Pravo Na Grad strijdt voor een duurzame toekomst voor hun stad waarin zo min mogelijk afval wordt geproduceerd en zoveel mogelijk wordt gerecycled of gecomposteerd. Als de overheid een enorme investering maakt in een verbrandingsoven, zal dit een duurzamere toekomst op de korte en lange termijn dwarsbomen. Het Actiefonds steunt de actiegroep, voor een schonere stad!