Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Vega-barbecue voor de Tweede Kamer

Nederland

Diervriendelijk barbecueën in Den Haag

Locatie

Een Dier Een Vriend organiseert een dier- en milieuvriendelijke parlementaire barbecue!

dierenrechten - klimaatverandering - milieu - plantaardig - veganisme

doneer nu

Een plantaardige barbecue als alternatief op de jaarlijkse parlementaire barbecue. Een duidelijker boodschap aan de Tweede Kamer kan bijna niet! De vlees- en zuivelindustrie ontvangt van de overheid jaarlijks honderden miljoenen euro’s subsidie en is verantwoordelijk voor het grootste deel van de uitstoot  van broeikasgassen.

Actie

Ook dit jaar steunt Het Actiefonds weer de klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue. Al 40 jaar lang wordt op het Binnenhof in Den Haag een ‘politieke barbecue’ georganiseerd. Dit is om de laatste dag van het parlementaire jaar te vieren. Helaas wordt deze volledig gesponsord door de vleesindustrie. Eén van de meest vervuilende en schadelijke industrieën ter wereld.

EDEV (Een Dier Een Vriend) strijdt voor het welzijn en rechten voor alle dieren. Daarom organiseren zij op donderdag 5 juli in Den Haag een alternatieve barbecue: helemaal plantaardig! Daarmee willen ze de Tweede Kamer en ook langslopende burgers laten zien dat het anders kan. Ze willen het belang laten zien van een duurzaam, diervriendelijk dieet.

Een plantaardig dieet is de krachtigste manier om zelf klimaatverandering tegen te gaan. EDEV wil op deze dag op een gezellige en positieve manier uitstralen dat de Nederlandse overheid meer kan doen om klimaatschade- en verandering tegen te gaan. Een plantaardig dieet is niet zo moeilijk als het lijkt – en daarnaast ook nog eens vreselijk lekker en gezond.