Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Solidariteit met ongedocumenteerden in Coventry

Verenigd Koninkrijk

Demonstraties van ongedocumenteerden in Engeland

Locatie

Door financiële steun van Het Actiefonds zijn ongedocumenteerden uit Coventry (Engeland) in staat deel te nemen aan verschillende acties.

Demonstraties - Hongerstaking - ongedocumenteerden - Verenigd Koninkrijk

doneer nu

Coventry Asylum and Refugee Action Group (CARAG) is een groep uit Coventry die voornamelijk bestaat uit ongedocumenteerde vluchtelingen. CARAG organiseert elke week bijeenkomsten in hun ‘Peace House’ waarbij gesproken wordt over de erbarmelijke omstandigheden (dakloosheid, gevangenschap) van ongedocumenteerden in het Verenigd Koninkrijk. Op die manier kan CARAG duidelijk formuleren tegen welke aspecten van de asielprocedure ze wil protesteren.

Actie

Actie!

Door financiële steun van Het Actiefonds zijn ongedocumenteerden in staat deel te nemen aan verschillende acties. Zo organiseerden ze een solidariteitsdemonstratie met een hongerstaking in een uitzettingscentrum, waar meerdere van hen zelf vast hebben gezeten. Verder gingen zij naar een antiracisme demonstratie in Londen en een een solidariteitsdemonstratie met de Rohingya.

CARAG houdt een solidariteitsdemonstratie met een hongerstaking in een uitzettingscentrum

Het is belangrijk dat er niet alleen over, maar juist met vluchtelingen wordt gepraat. Door wederzijdse hulp en protesten pakken ongedocumenteerden binnen CARAG hun autonomie terug in het migratiedebat!