Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Kick Out Zwarte Piet!

Nederland

Demonstraties door heel Nederland tegen Zwarte Piet

Locatie

Kick Out Zwarte Piet is opgericht door Stichting Nederland Wordt Beter en StopBlackface. De actiegroep eist vervanging van Zwarte Piet teneinde een samenleving zonder racisme te realiseren.

€ 800

racisme - Sinterklaas - Zwarte Piet

doneer nu

Vorige week vond er een aanslag plaats op een congres van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). KOZP laat zich echter niet afschrikken. Met steun van Het Actiefonds organiseert de groep aankomend weekend demonstraties door heel het land.

Actie

Code rood

“Als ze de deuren niet zo goed hadden gebarricadeerd was de kans groot dat het een bloedbad was geworden.”

Het zijn de woorden van Mitchell Esajas, voorman van KOZP, in zijn reactie op de aanslag die gepleegd werd op het landelijke congres van KOZP op 8 november. Zwarte Piet is hét symbool van institutioneel racisme in Nederland. KOZP komt hiertegen in actie. Hun evenementen en demonstraties zijn dan ook bijzonder belangrijk. Des te meer als ze bedreigd worden met geweld. Want als activisten bang moeten zijn voor een bloedbad dan is het code rood voor iedereen die een gelijkwaardige samenleving nastreeft.

#2020ZwartePietVrij

Het Actiefonds steunt dan ook de demonstraties van KOZP van aankomend weekend. Deze zullen op meerdere plekken in het land plaatsvinden tijdens de Sinterklaasintocht. De demonstraties zijn de kick-off van een landelijke campagne van KOZP die er voor moet zorgen dat het Sinterklaasfeest in 2020 zonder Zwarte Piet gevierd wordt. De naam van de campagne is #2020ZwartePietVrij en zal bestaan uit landelijke manifestaties, bijeenkomsten en pop-up acties.