Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Aliansi Barisan Kesetaraan tegen geweld!

Indonesië

Demonstratiereeks voor de rechten van LGBTQIA+ op Java

Locatie

Aliansi Barisan Kesetaraan organiseert een demonstratiereeks op Java voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap.

Demonstratiereeks - Indonesië - Java - LGBTQIA+

doneer nu

De groep Aliansi Barisan Kesetaraan strijdt al sinds 2009 voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap op Java. Personen uit deze gemeenschap hebben te maken met intimidatie, vervolging, arbeidsdiscriminatie en seksueel- en fysiek geweld. Om dit geweld een halt toe te roepen komt de actiegroep Aliansi Barisan Kesetaraan komende mei met een campagne: Pride Indonesia.  Het Actiefonds steunt Rumah Pelangi in hun strijd tegen geweld en voor gelijke rechten voor de LGBTQIA+ gemeenschap!

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

Verkiezingen

De acties van de actiegroep zijn juist nu belangrijk: in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van Indonesië speelden sentimenten op tegen migranten, minderheden en de LGBTQIA+ gemeenschap. Deze werden aangewakkerd door de oud-generaal en kandidaat Prabowo Subianto.

Acties

Aliansi Barisan Kesetaraan wil met demonstraties en publieke toespraken het conservatieve deel van de bevolking van Java laten beseffen dat mensenrechten gelden voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of gender. Daarnaast richten ze zich op de Indonesische regering: de actiegroep wil dat zij een wet aannemen die een einde moet maken aan seksueel geweld.