Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Migranten komen op voor hun rechten

Engeland

CARAG: migranten voeren actie

Locatie

Coventry Asylum and Refugee Action Group komt op voor migrantenrechten in Engeland.

antiracisme - vluchtelingen

doneer nu

Het Actiefonds steunde vorig jaar de Britse CARAG groep (Coventry Asylum and Refugee Action Group). De groep bestaat uit migranten van over de hele wereld: van Afrika tot aan Azië en het Midden-Oosten en zelfs Zuid-Amerika.

Actie

Net als in ons land kunnen de migranten die wachten op een asielaanvraag niet werken. In Engeland krijgen zij minimale financiële support van de overheid, vaak in de vorm van vouchers die ze kunnen inleveren in een supermarkt. Wanneer een asielaanvraag wordt afgewezen en ze kunnen niet in beroep, krijgen zij geen enkele vorm van hulp; dus geen voedsel of onderdak.

De CARAG groep komt wekelijks bij elkaar om te praten en ervaringen en ideeën uit te wisselen. Maar ze komen ook in actie. Het Actiefonds heeft financiële steun gegeven zodat iedereen – ook de mensen zonder papieren – kan meedoen aan demonstraties en conferenties. Dit heeft ervoor gezorgd dat er samenwerkingsverbanden zijn opgezet met andere groepen die zich inzetten voor vluchtelingenrechten en tegen racisme. CARAG heeft door middel van netwerken inspiratie op kunnen doen voor volgende campagnes en blijft zich strijdbaar inzetten voor migrantenrechten!