Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

The Awakening strijdt tegen gender gerelateerd geweld tijdens de coronapandemie

Pakistan

ACTIE • Campagne tegen stijging huiselijk geweld in Pakistan tijdens pandemie

Locatie

Door de pandemie ziet actiegroep The Awakening een stijging van huiselijk geweld, gedwongen huwelijken, vrouwenhandel en andere vormen van gender gerelateerd geweld.

€ 1000

coronacrisis - seksueel geweld - seksueel misbruik

doneer nu

The Awakening vecht al sinds 2013 tegen gender gerelateerd geweld in Pakistan. Door de corona pandemie zien ze een stijging van huiselijk geweld jegens vrouwen en tegelijkertijd een afbraak van sociale of rechtelijke hulp voor de slachtoffers hiervan.

Actie

Daardoor krijgen seksuele intimidatie, vrouwenhandel, gedwongen huwelijken, en andere vormen van seksuele exploitatie en geweld vrij spel tijdens een wereldwijde pandemie, wat vrouwen en kinderen in de huiselijke omgeving in gevaar brengt. Dit gebeurt in een land waar geweld tegen vrouwen al jaren een gigantisch probleem is en vast geroest zit in de cultuur. Veel gevallen van huiselijk geweld en vrouwenmoord worden nooit vervolgd of überhaupt gemeld.

The Awakening komt daarom met een speciale campagne gericht op huiselijk geweld tijdens de pandemie. Het Actiefonds steunt The Awakening met het lanceren van deze campagne waarbij ze door middel van flyers, radiocommercials, podcasts en socialmedia de lokale bevolking bewust maken van het probleem met waargebeurde verhalen en wetenschappelijke informatie.

Foto van AFP