Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Zorg dat de feestdagen voor dieren geen nachtmerrie zijn

United Kingdom

Campagne tegen het misbruik van dieren tijdens de feestdagen

Locatie

FFA bestaat al sinds 1957 en is een leidende organisatie in de strijd tegen misbruik van dieren. Een van hun meest recente successen is het verbod op wilde dieren in circussen in Schotland en Ierland.

€ 400

dierenrechten - Engeland

doneer nu

Tijdens de feestdagen worden in Engeland veel pinguïns en rendieren gebruikt als attractie. Dit leidt in veel gevallen tot ziekte of zelfs de dood. De Britse organisatie Freedom For Animals (FFA) komt met steun van Het Actiefonds hiertegen in actie.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

Ondraaglijk

Moet je je voorstellen: van de ene op de andere dag word je in een krappe kooi gestopt en naar de Sahara vervoerd. Het is hartje zomer en je wordt tijdens een rallyrace als attractie voor de coureurs midden op het parcours gezet. Grote monstertrucks en extreem lawaaierige auto’s scheuren in cirkels om je heen. De hitte is ondraaglijk en water is schaars. Het stof ligt een centimeter dik op je luchtpijp maar je móet blijven staan. Uren achter elkaar.

Voor de komende feestdagen gaat FFA een campagne opzetten om het misbruik van pinguïns en rendieren te stoppen

Jij zult het waarschijnlijk nooit meemaken, maar veel dieren helaas wel. Jaarlijks worden tijdens de feestdagen in Engeland talloze pinguïns en rendieren in erbarmelijke omstandigheden naar bedrijven en winkels vervoerd om daar als attractie te fungeren. Uren achter elkaar moeten ze op openbare plekken staan en kunstjes uitvoeren. Ze zijn vaak niet gewend aan het klimaat van de nieuwe omgeving en krijgen zeer slecht onderdak. In sommige gevallen sterven de dieren zelfs aan de stress die dit veroorzaakt.

Overtuigen

Voor de komende feestdagen gaat FFA een campagne opzetten om het misbruik van pinguïns en rendieren te stoppen. Zij zullen diegenen die de dieren inhuren direct benaderen en proberen te overtuigen. Ook zullen zij andere dierenrechtenorganisaties mobiliseren en demonstraties organiseren op plekken waar dieren misbruikt worden. Het Actiefonds gaat steun verlenen aan hun campagne.

Foto: Dave Taylor via https://bit.ly/33KnE9m van Flickr / CC BY-SA