Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Bewoners in de boom voor behoud van hun leefomgeving

Filipijnen

Boombezetting tegen weguitbreiding en boskap in de Filipijnen

Locatie

Boombezetting om weguitbreiding die gepaard gaat met de kap van 1000 bomen tegen te gaan.

€ 1750

bezetting - boskap - greenhouse infoshop

doneer nu

The Greenhouse Infoshop is een goede bekende van Het Actiefonds. Dit keer zijn ze betrokken bij een boombezetting: een protest tegen de kap van 1000 bomen in de omgeving.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

Bezetting

Vrijwilligers van The Greenhouse Infoshop zijn begonnen met het bezetten van een aantal bomen. Dit uit protest tegen de plannen voor een weguitbreiding. Deze uitbreiding zal de massale kap betekenen van maar liefst 1000 bomen in de omgeving. Samen met een aantal andere organisaties heeft de groep een aanklacht ingediend tegen de DENR (Department of Environment and Natural Resources) en de DPWH (Department of Public Works and Highways).

Multinational

De bomenkap is gepland zonder enige vorm van toestemming van de lokale inwoners. Daarbij komt dat de uitbreiding van de weg is geïnitieerd door het multinational bedrijf FUJI, een autobandenfabriek die gebouwd zal worden in de stad Naga, vlakbij de Infoshop.

De mensen van The Greenhouse Infoshop zetten zich al bijna tien jaar actief in voor hun gemeenschap. Vrijwilligers organiseren gratis workshops, helpen elkaar met klusjes en onderlinge dienstverlening en ze houden zich bezig met Food Not Bombs acties, waarbij vrijwilligers gratis eten uitdelen aan armere buurtbewoners.

Help mee met het behoud van de leefomgeving van het collectief. Dat kan met een donatie!