Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:
Indonesiê

ACTIE • Java Youth Mobilization: Anti G-20 Protest

Locatie

WALHI Jakartha organiseert an anti-G-20 jongeren camp in de aanloop naar de internationale top in november 2022

anti-capitalism - climate activism - Indonesia - youth activism

doneer nu

In november 2022 houdt de G-20 een top in Bali, Indonesië. In de aanloop naar deze bijeenkomst stuurden de G-20 landen een jeugddelegatie om deel te nemen aan het Y-20 forum, waar ze input kunnen leveren voor de G-20 bijeenkomst. WALHI Jakarta besloot als reactie op dit kapitalistische onderonsje een eigen jeugdkamp te organiseren, gericht op klimaatrechtvaardigheid.

 

Actie

Op de agenda van het G20-forum staan onderwerpen als duurzame financiering en groene economie, om zo de klimaatcrisis aan te pakken. Het G-20-paradigma van kapitalisme en groei zal echter nooit verenigbaar zijn met ecologische en sociale rechtvaardigheid. Hun pogingen tot een kapitalistisch klimaatbeleid zullen altijd negatieve gevolgen hebben voor het dagelijks leven van gemarginaliseerde mensen in Indonesië en overal ter wereld.  Door de Y-20 te organiseren, doen de G-20-landen het voorkomen dat de internationale jeugd hun beleid steunt.

In heel Indonesië eisen jeugdgroepen echter een rechtvaardige klimaat-transitie en intergenerationele rechtvaardigheid. Daarom organiseerde WALHI Jakarta een anti-G20 jeugdkamp met 400 deelnemers, en zullen verschillende jeugdgroepen gemobiliseerd worden om te protesteren tijdens de Y-20 en G-20, om duidelijk te maken dat dit forum niet de stem van de jeugd vertegenwoordigt en nog steeds beïnvloed worden door economische agenda’s met desastreuze effecten voor mensen over de hele wereld.

WALHI Jakarta (The Indonesian Forum for Environment in Jakarta) is een organisatie die strijdt voor een rechtvaardige en democratische sociale, economische en politieke orde die de rechten van mensen op een gezond en duurzaam milieu kan garanderen. Ze organiseren verschillende activiteiten zoals beheer van natuurreservaten, kritische educatie en skilltrainingen, community organization, het voeren van campagnes en onderzoek, juridische procedures en het opbouwen van allianties in de middenveld.

Het Actiefonds is trots WALHI Jakarta te steunen bij hun acties tegen de G-20 en is solidair met iedereen die strijdt voor klimaatrechtvaardigheid, in Indonesië en overal ter wereld!