Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Weiger de huurverhoging!

Netherlands

Actie tegen huurverhogingen tijdens de coronacrisis

Locatie

Actiegroep ‘Weiger de huurverhoging’ strijdt tegen huurverhogingen tijdens de coronacrisis.

activisme - coronacrisis - huurverhoging

doneer nu

De coronacrisis heeft voor veel mensen een periode van grote financiële onzekerheid ingeluid. ZZP’ers en bedrijven zien hun werk verdampen, werknemers dreigen in groten getale hun baan te verliezen. Voor sommigen waren de financiële gevolgen al direct voelbaar, voor een nog grotere groep moet de klap nog komen.

Actie

De overheid heeft verschillende steunmaatregelen in het leven geroepen. Duizenden mensen hebben zich als vrijwilliger ingezet, overal in de samenleving zijn er voorbeelden van solidariteit te zien. Maar niet bij de woningbouwverenigingen.

Half april lag de aankondiging van de jaarlijkse huurverhoging op de mat, alsof er niets aan de hand is. Ook weigert Minister Ollongren de moties die oproepen tot huurbevriezing uit te voeren. De actiegroep Weiger de huurverhoging vindt dat schandalig en onaanvaardbaar. Woningbouwverenigingen zijn sociale instellingen die in de eerste plaats de belangen van hun huurders moeten behartigen.

Huurders vertegenwoordigen een groot deel van de groep die het zwaarst getroffen zal worden door de crisis. De actiegroep roept de woningbouwcorporaties daarom op om de huurverhoging niet door te voeren. Door met een groep gelijkgestemden te weigeren deze verhoging te betalen, oefenen zij druk uit op de woningbouwverenigingen en de politiek. Hoe meer mensen zich bij dit initiatief aansluiten, hoe groter de kans op succes!

Het Actiefonds steunt deze actie en roept huurders op zich vóór 1 juli aan te sluiten bij dit initiatief. Mail voor meer informatie naar stopdehuurverhoging@gmail.com.