Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Voor Gay Harmony nog steeds geen harmonie in Hongkong

China

Actie in Hongkong tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid

Locatie

Op 12 mei organiseert Gay Harmony een demonstratie, expositie en bijeenkomst over seksuele discriminatie en uitsluiting in het centrum van Hongkong.

€ 1000

bewustmakingscampagne - demonstratie - discriminatie - Expositie - Flyeractie - LGBTQI+ - mensenrechten - performance

doneer nu

Discriminatie op grond van seksuele geaardheid komt nog al te vaak voor in Hongkong. Ondanks dat er al meer dan twintig jaar aandacht wordt gevraagd voor dit onderwerp maakt de overheid nog steeds geen aanstalten om verandering aan te brengen in haar wetgeving. De organisatie Gay Harmony wilt dit onderwerp weer onder de aandacht brengen en zowel de samenleving als de overheid eraan herinneren dat discriminatie op basis van seksuele geaardheid nog steeds aan de orde van de dag was voor veel mensen.

Actie
  • Algemene info
  • Updates (1)

Organisatie

Gay Harmony is begonnen in 2009 en vecht voor wetgeving dat de LGBTQI+ community beschermt tegen discriminatie in Hongkong en China. Binnen de gemeenschap bouwen zij een netwerk op met verschillende organisaties en bieden services als seksuele educatie en maatschappelijk dienstverlening.  Ook zijn ze een platform dat evenementen organiseert in een veilige omgeving voor de gemeenschap.

Actie ‘experience zone’

In de binnenstad van Hongkong wordt op 12 mei een expositie en bijeenkomst georganiseerd waar door middel van visuele middelen wordt laten zien wat de internationale wetten zijn voor seksuele discriminatie. Ook worden andere organisaties uitgenodigd om speeches te geven en flyers uit te delen. Ook zullen ze een ‘experience zone’ creëren waar langslopend publiek deel kan nemen een experiment waar cases van seksuele intimidatie en discriminatie worden nagespeeld en besproken. Veel politieke partijen, lokale kunstenaars en pers zal worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze dag!