Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Geen Greenwashing op NEDS wapenbeurs!

ACTIE • Stop NEDS wapenbeurs

Geen Greenwashing op NEDS wapenbeurs!

antimilitarisme - BDS - klimaat

doneer nu

Terwijl de wereld landen steeds vaker muren optrekken verdienen wapenhandelaren goud geld aan het beschermen van landsgrenzen. Voor een klein land is Nederland een grote speler in de wereldwijde wapenhandel. Vandaar dat de NEDS wapenbeurs deze maand in Rotterdam veel geïnteresseerden trekt. In een poging nog een morele draai te geven aan de kunst van het bommenwerpen is het thema dit jaar ‘Krijgsmacht en Klimaat’. Greenwashing ten top.

Actie

Laat het duidelijk zijn: er is weinig stuitender dan wapenhandelaren en generaals die zichzelf op de borst kloppen omdat de gevechtsvliegtuigen waarmee ze mensen de dood in jagen maar liefst tien procent minder CO2 uitstoten dan voorgaande modellen. Het leger beschermt kapitaal, en niet het klimaat.

Het Actiefonds steunt daarom de actiecoalitie van Stop Wapenhandel, Extinction Rebellion, BDS en Abolish Frontex, die de beurs op 24 februari zo veel mogelijk zal verstoren. Er komen een disruptieve acties en picketlines, plus ze gaan gemeenteraadsfracties vragen zich uit te spreken tegen de beurs. Daarnaast komen er info-avonden en worden er affiches en flyers verspreid in Rotterdam.

BDS

BDS zit in de coalitie omdat Israël bijzonder veel bijdraagt aan de toenemende militarisering van de wereld. Het Israëlische leger en de tech-industrie zijn nauw met elkaar verbonden, en de constante staat van bezetting en oorlog geeft het land veel gelegenheden om nieuwe technologie uit te testen. Zo zagen we vorig jaar nog hoe Israël spionagetechnologie ontwikkelde die later aan meerdere landen werd verkocht in ruil voor steun aan Israël. De NEDS wapenbeurs is evengoed een plek waar Israëlische militaire kennis wordt uitgewisseld en verhandeld.

Beeld: cybermagik via Flickr.