Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Plant een zaadje van verzet!

Nederland

ACTIE • Reclaim the Seeds Nijmegen

Reclaim the Seeds Nijmegen plant een zaadje voor antikapitalistisch landbouwverzet!

antikapitalisme - landbouw - nijmegen

doneer nu
Actie

Reclaim the Seeds is ontstaan als protest tegen nieuwe EU-regelgeving voor zaden en pootgoed. Deze groep wil in Nijmegen een kritische en mondige beweging opbouwen die alternatieven kan ontwikkelen tegen de verlammende regelgeving van de EU. 

Deze regelgeving zorgt namelijk voor een enorm homogene zadenmarkt, die ook nog eens in de handen ligt van een aantal grote multinationals met de juiste patenten. Dit is desastreus voor de Europese biodiversiteit en voor de weerbaarheid van ons voedselsysteem.

Op 30 april organiseert Reclaim the Seeds een zadenmarkt in Ecodorp Zuiderveld, vlakbij Nijmegen. Hier kunnen mensen zeldzame rassen met elkaar uitwisselen om de lokale biodiversiteit te vergroten. Daarnaast kunnen mensen lezingen en workshop bijwonen over onder andere Europese landbouwpolitiek, dekolonisatie, antikapitalisme en klimaatneutrale landbouw. In de avond is live-muziek en veganistisch eten. Toegang tot Reclaim the Seeds is op basis van vrijwillige donatie, en er zal voor verschillende collectieven en tuinders de mogelijkheid zijn om kennis, middelen en meningen uit te wisselen via de workshops, stands, discussies en sociale activiteiten.

Kom langs en plant ook een zaadje voor antikapitalistisch landbouwverzet!