Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Poten af van Oekraïne!

Nederland

ACTIE • Het Actiefonds tegen Poetin!

Locatie

Het Actiefonds is klaar met geweld in Oekraïne! In grote witte letters schreven we daarom in het Zuiderpark van Den Haag een boodschap aan de Russische president.

oekraine - oorlog - rusland

doneer nu
Actie

Wij zijn klaar met geweld in Oekraïne! In grote witte letters schreven we daarom in het Zuiderpark van Den Haag een boodschap aan de Russische president.

Wij zijn solidair met alle activisten in Rusland, Oekraïne, Belarus en alle andere mensen die lijden onder repressie en vechten voor vrijheid. Met deze publieke actie willen wij het belang van grassrootsactivisme onderstrepen, want verzet begint bij zelforganisatie.

Wij hebben de afgelopen drie maanden veel protesten, (creatieve) directe acties en bewustwordingscampagnes ondersteund, die activisten vaak onder heftige staatsrepressie en met gevolgen voor hun eigen vrijheid uitvoerden. Samen met activisten wereldwijd pleiten zij voor steun aan vluchtelingen, veilige vluchtroutes en voor het einde van de Russische agressie.
In de komende weken en maanden zal Het Actiefonds zich blijven focussen op het ondersteunen van actiegroepen en bewegingen die zich inzetten voor rechten van Oekraïners en Oekraïense vluchtelingen in verschillende landen.