Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

De jacht op de dassenjagers

Verenigd Koninkrijk

ACTIE • AABC tegen het ruimen van dassen in het VK

Locatie

Actiegroep ‘Avon Against the Badger Cull’ (AABC) komt in actie tegen het afschieten dassen door op legale wijze de jagers te hinderen in hun stroopmissie. Het Actiefonds steunt de groep in de aanschaf van een nieuw infraroodcamera.

€ 250

dierenleed

doneer nu

Sinds 2013 is het in het Verenigd Koninkrijk mogelijk om met een vergunning gedurende de maanden september en oktober wilde dassen te ruimen door ze af te schieten. In 2020 behaalde de jagers het hoogste aantal afgeschoten dassen sinds de invoering van de maatregel, en werden er in 8 weken tijd maar liefst 38,642 dassen afgeschoten. Dat brengt het totaal aantal afgeschoten dieren in zeven jaar tijd op 140,991! En dat is veel, zeker voor een diersoort die eigenlijk beschermd is onder de ‘Protection of Badgers Act 1992’.

Actie

Actiegroep ‘Avon Against the Badger Cull’ (AABC) komt in actie tegen het afschieten van de beschermde diersoort door op legale wijze de jagers te hinderen in hun stroopmissie. Dit doen ze door ’s nachts actief opzoek te gaan naar dassen op gemeenschappelijke gronden en de jagers die ze afschieten. Door in de buurt te blijven van de wilde dassen en hun burchten, worden de jagers legaal gehinderd in het afschieten van de dieren wanneer burgers daarmee mogelijk gevaar lopen. De vrijwilligers van AABC monitoren de dassen populatie, brengen hun burchten in kaart, documenteren eventuele illegale activiteiten zoals het vernielen van burchten en maken de overheid, boeren en grondbezitters bewust van het verzet tegen het ruimen van de dassen en de diervriendelijke alternatieven.

Het Actiefonds steunt de AABC in de aanschaf van een nieuwe infraroodcamera. Hiermee kunnen ze ’s nachts beter opzoek naar dassen en de jagers die op ze jagen. De jagers zelf zijn ook in het bezit van dergelijke camera’s, dus is het van groot belang dat de leden van de actiegroep over hetzelfde materiaal bezitten om een eerlijke kans te maken in de strijd tegen de activiteiten van de jagers.