Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Herdenk de slachtoffers van het migratiebeleid

Nederland

ACTIE • 40.000 namen: een herdenkingsmonument

Locatie

Op 20 juni – Wereldvluchtelingendag – organiseerde Stichting MiGreat een zeer indrukwekkende actie op het strand van Scheveningen.

herdenking - migranten - vluchtelingen - wereldvluchtelingendag

doneer nu

De herdenkingsactie van Stichting MiGreat was een vervolgactie op het door Het Actiefonds eveneens ondersteunde ‘20.000 namen’. Gedurende de hele maand juni organiseerden mensen in ruim 40 Nederlandse dorpen en steden acties: er werden gedenktekens gemaakt en namen voorgelezen van mensen die de vlucht naar Europa niet hebben overleefd.

Actie

Op 20 juni stonden er zo’n 7000 houten gedenktekens op het Scheveningse strand, als een pop-up monument voor alle overledenen. Ook in Griekenland (Lesbos en Ioannina), Roemenië (Timisoara), Polen (Katowice), Duitsland (Berlijn), Portugal (Lissabon en Porto), Engeland (Londen, Birmingham, Manchester, Cambridge, Newcastle) en Ierland (Dublin) werden herdenkingen georganiseerd.

Deze door Het Actiefonds ondersteunde campagne was een enorm succes: minstens tienduizend mensen kwamen ergens in Nederland in aanraking met de actie. Een loodzwaar onderwerp, maar tegelijkertijd een goed momentum om mensen te informeren over het wanstaltige Europese grensbeleid. Stichting MiGreat ontving veel media-aandacht en gaat door met hun acties tegen gewelddadige pushbacks en andersoortige mensenrechtenschendingen van vluchtelingen en migranten.

No borders, no nations!