Het Actiefonds:

Lombokstraat 40
1094 AL Amsterdam
The Netherlands

Contact:

+31 (0)20 6279661
info@hetactiefonds.nl

NL 46 TRIO 0338622039

Volg ons op:
Nieuwsbrief:

Actievoerders van MiGreat herdenken de 20.000 slachtoffers van het migratiebeleid

Nederland

ACTIE • 20.000 namen van omgekomen migranten

Locatie

Stichting MiGreat brengt 20.000 slachtoffers van het Europese ontmoedigingsbeleid onder de aandacht tijdens de actie ‘20.000 namen’.

€ 900

herdenking - migratiebeleid - vluchtelingen

doneer nu

De Europese grenzen worden steeds dodelijker. Het percentage migranten en vluchtelingen dat omkomt op weg naar Europa stijgt, en dit is voor een deel te danken aan politiek beleid. Stichting MiGreat vraagt aandacht voor de anonieme slachtoffers van de vluchtelingencrisis en organiseert van 1 tot 28 juni de actie ‘20.000 namen’.

Actie

Tijdens deze actie worden er gedurende de maand juni door het hele land herdenkingen georganiseerd. Actievoerders noemen tijdens deze herdenkingen de namen en doodsoorzaken van alle 20.000 migranten die de afgelopen 6 jaar stierven aan de Europese grens. Daarnaast wordt er gewerkt aan een grote herdenkingsceremonie op het strand van Scheveningen, waar op 26e en 27e juni een pop-up monument van duizenden herdenkingskruizen verschijnt. Meld je via dit formulier aan voor deze actie en organiseer zelf een herdenking in je eigen stad of dorp.

Stichting MiGreat strijdt al sinds 2018 voor een humaan migratiebeleid en pleit voor een stop op het Europese afschrikbeleid. Gewelddadige grenspolities, proces loze deportaties en erbarmelijke omstandigheden in opvangkampen en detentiecentra dragen bij aan het stijgende percentage migranten dat de reis naar Europa niet overleeft. Door actief campagne te voeren, protesten te organiseren en demonstranten te mobiliseren brengen ze de bloedige gevolgen van het Europese grensbeleid internationaal onder de aandacht. Bijvoorbeeld tijdens de actie ‘Lopend Vuur’, waarbij er in totaal 5000 demonstranten meededen aan 60 wakes en 4 tochten die vanuit het land naar Den Haag werden georganiseerd, of de vluchtelingenkampen die voor 24 uur opgebouwd werden in verschillende Europese steden om aandacht te vragen voor de situatie in kamp Moria.

Het Actiefonds steunt stichting Migreat, jij ook? Meld je aan via het formulier, laat je vrienden weten dat je de 26e of 27e komt naar het pop-up monument of doe een donatie via onze website.