XminY: Dreigbrief van NUON om steun aan Climate Games

​AMSTERDAM, 13 juni 2014 - XminY heeft een dreigbrief gekregen van de advocaat van energiebedrijf NUON. Het bedrijf sommeert het fonds om haar steun in te trekken aan de Climate Games, een evenement dat zaterdag 14 juni plaatsvindt rond de kolencentrale van NUON in de Amsterdamse haven. XminY heeft € 750,- beschikbaar gesteld aan het evenement, dat wordt georganiseerd door actiegroep Wij Stoppen Steenkool.

Kenia: ​Dappere dienstmeisjes in staking

Zestien uur per dag, zeven dagen per week keihard werken voor een schamel loon. Vergeleken met de Keniaanse dienstmeisjes heeft Assepoester een luizenleventje. De vrouwen kunnen niet rekenen op een knappe prins die hen komt redden. De dappere dienstmeisjes komen daarom zelf in actie.

België: ​Red het zonevreemde bos

In België bestaat er zoiets als het zonevreemde bos. Deze bossen liggen in een 'niet-groene' omgeving, zoals een woonwijk of industriegebied. Milieuclubs zetten zich wel in voor de grote bossen, maar wie bekommert zich om de lokale zonevreemde bossen, waarvoor makkelijk een kapvergunning wordt gegeven?

Burkina Faso: Hoop of Afrikaanse lente

In Burkina Faso gaat de bevolking binnenkort de straat op om een grondwetswijziging tegen te houden. In januari van dit jaar lieten meer dan 120.000 mensen van zich horen tijdens een demonstratie tegen de wijziging. De verwachting is dat dit aantal bij het komende protest verdubbeld wordt.

project-viewer